Archivo de la categoría: OPINIO

10 anys de Llei d’Igualtat: article del nostre vicesecretari de Política Municipal i Secretari d’Igualtat

Rubén Castro

Rubén Castro, Vicesecretari de Política Municipal i Secretari d’igualtats i Llibertats del PSC Sant Andreu de la Barca

Rubén Castro analitza en aquest article els 10 anys de la llei d’igualtat aprovada l’any 2007 pel Govern socialista:

Avui 22 de març de 2017 fa 10 anys de l’aprovació de la Ley Orgánica 3 de 2007 para la Igualdad efectiva de mujeres y Hombres. Una legislació pionera i que va portar un canvi en la forma d’entendre les polítiques d’igualtat a Espanya.

Ha estat, però, una dècada amb alts i baixos, canvis de govern i fins i tot de Ministeris, que han impossibilitat desenvolupar tot el potencial que aquesta llei inspirava l’any 2007.

Malgrat els avenços han estat positius (equilibri de gènere a les llistes electorals, plans d’igualtat, permís de paternitat, etc.) aquests 10 anys hem guanyat avenços que en molts casos hem anat perdent posteriorment. Sigue leyendo

Sant Andreu, una ciutat que creix com els més petits.

24 ruben castro_2Artícle de Rubén Castro

Primer secretari de la Joventut Socialista de Sant Andreu de la Barca

Diuen que els nens i nenes creixen per dies, i de fet quan estem un temps sense veure’ls (encara que sigui unes setmanes) sempre diem allò de “quant ha crescut!” o “si que ha canviat”.

Doncs, deixeu-me que us digui que a Sant Andreu de la Barca passa el mateix!
Qui ha marxat de la ciutat i al temps ha tornat es sorprèn dels avanços: “ara si que fa goig Sant Andreu” o “qui ho diria que tindríem una ciutat tan renovada”
De fet, aquest mes de maig, una vegada presentats els nous jocs infantils a la Plaça Federico Garcia Lorca, molt gent que havia estat un parell de dies fora comentava: però si això abans no estava així! Sigue leyendo

Artículo de Luís Felipe Nieto: Las ordenanzas más sociales.

luis felipe_ copiaDesde el equipo de gobierno socialista de Sant Andreu de la Barca continuamos trabajando con dos objetivos claros: ayudar a las personas y seguir mejorando nuestro municipio.
El pleno municipal aprobó con amplia mayoría las ordenanzas fiscales para el año
que viene.
Como hemos hecho en los últimos años, casi todos los impuestos se congelan, no aumentan ni un céntimo, y se han ampliado de forma muy importante las bonificaciones para las personas que más sufren la crisis económica y para los comercios y empresas para que ayuden a la reactivación económica.
El IBI se congela como el IAE, el impuesto de vehículos y las plusvalías. Sólo aumentan las basuras como consecuencia de la plica de la concesión que así lo marca.
Sant Andreu de la Barca es uno de los municipios de la comarca con unos impuestos más bajos y las ordenanzas de este año son las ordenanzas más sociales que hemos
aprobado.
Para demostrar la baja presión fiscal dos datos:
  • 1-En los últimos 8 años, tanto el IBI y el IAE se han congelado en cuatro ocasiones. O sea, de los últimos ocho años, en la mitad no han aumentado ni un céntimo.
  • 2-De los 38 impuestos, precios públicos y tasas que se aprobaron en las ordenanzas, sólo 2 han subido y el resto se han mantenido o bajado.

Esta es la voluntad y los hechos del gobierno que os representa, que Sant Andreu sigue teniendo una baja presión fiscal que ayude a las familias a tirar adelante. ordenanzas sociales 2objetivos Sigue leyendo

Article de Luís Felipe Nieto, portaveu del grup municipal socialista a Sant Andreu de la Barca

119_449_1179397554«Trabajo, seriedad y resultados»
El gobierno socialista del Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha cumplido con los dos primeros años de su mandato. Los ciudadanos y ciudadanas nos volvieron a elegir en las pasadas elecciones y hemos trabajado incansablemente por nuestra ciudad.
Estos dos años de gobierno, que han sido muy complicados por la crisis económica que nos afecta a todos, se resumen en tres palabras: trabajo, seriedad y resultados.
El trabajo ha sido firme, sereno, responsable. Hemos luchado para ayudar a las familias que más dificultades están pasando,con más ayudas que nunca. De comedor, de material escolar, de alimentación, multiplicando por cinco las ayudas y la atención social, escuchando cada caso para darle la correcta solución.
El trabajo hacia las familias, hacia las personas Sigue leyendo

OPINIÓ: Llençant flors sobiranistes, retallant les arrels del Baix Llobregat

24 ruben castro_2Article de Rubén Castro Torres, Primer Secretari de la Joventut Socialista de Sant Andreu de la Barca

Al Baix Llobregat, el President Mas llença flors sobiranistes per un costat, mentre retalla les arrels de la comarca, per l’altra

El President Mas s’ha apropat a les terres del Baix Llobregat per demanar el suport de la població a la “transició nacional”. Aquesta trobada forma part d’una gira del President per tot el país, per tractar l’assumpte prioritari del Govern: ja ho vam veure quan van dedicar la primera sessió parlamentària al sobiranisme, han posat en marxa consells assessors i tot allò que tingui a veure amb el debat identitari.

En aquest sentit, l’actitud insurrecta de CiU és molt activa per demanar la transició nacional (sense consultar-ho abans a la ciutadania) però molt mansa i alineada amb els bancs, poders financers i grans fortunes. I es que per exigir que pagui més qui més té, o acabar amb els desnonaments no veiem cap acció del flamant executiu “dels millors”.

Per això, es certament increïble que es dediquin tots els esforços a aquest debat mentre els Ajuntaments han d’assumir serveis competència de la Generalitat, mentre l’ocupació s’estanca, i mentre els nivells de pobresa a Catalunya no paren de créixer: tot i que el mateix Govern i alguns mitjans pretenen centrar l’actualitat en allò identitari, cada dia estem veient com es tanquen escoles, paralitzen obres i serveis de salut, es menysprea als Ajuntaments, es deixen orfes a les entitats del tercer sector, etc.

Per això cal recordar que al Baix Llobregat, el President Mas llença flors sobiranistes per un costat, mentre retalla les arrels de la comarca, per l’altra.

Potser el país aniria millor si, com a Andalusia, s’actués contra els desnonaments, plantant cara als bancs que reben prous diners públics. Potser mentre el Sr. Mas demana legítimament més recursos per Catalunya, caldria donar exemple i prioritzar la recaptació d’impostos dels qui mes tenen. Potser per fer “una Catalunya rica i plena” haurien de començar pels i les joves, no augmentant un 60% les taxes universitàries, no posant de noves a la FP. Potser cal que recordin que no haurien de fer fora especialistes i serveis de salut si volen un país amb bona salut i amb més força productiva.

Fa pocs dies s’obria un llumí d’esperança quan deien que volen crear estructures d’Estat: Quina llàstima que entre aquests serveis no es trobin ni l’educació, ni la salut, ni l’habitatge, ni res del que ha de sostenir el benestar de la ciutadania!
Per un moment podíem pensar que el Sr. Mas vivia a un país real on la gent pateix, reivindica i somnia un futur millor més enllà d’una bandera.

CiU en comptes de fugir de totes les responsabilitats socials i polítiques podrien prendre exemple dels qui dia rere dia s’enfronten a la realitat per molt complicada que sigui (com els Ajuntaments del Baix Llobrega

Per això hem de recordar al President Mas que “la identitat” també la fan les persones. Al Baix Llobregat no cal que ningú vingui a donar lliçons de sobiranisme ni de catalanisme. Estimar la nostra terra també es lluitar pel treball digne i un futur millor pels nostres fills i filles.

CiU en comptes de fugir de totes les responsabilitats socials i polítiques podrien prendre exemple dels qui dia rere dia s’enfronten a la realitat per molt complicada que sigui (com els Ajuntaments del Baix Llobregat) i estudiar les alternatives que els grups com el PSC proposen al Parlament, i que altres territoris a Espanya i Europa ja apliquen.

Rubén Castro Torres
Primer Secretari JSC Sant Andreu de la Barca

En el Día Internacional de las Mujeres, continuemos apostando por la igualdad

Artículo conjunto de Maria Teresa Ortega y Rubén Castro

En el 8 de marzo, como cada año, reivindicamos y realizamos actos y actividades que ponen en valor la labor de las mujeres a lo largo de la historia. Una labor que va más allá de la ocupación laboral y que incluye entre otras, la gran tarea que realizan como vertebradoras de las familias, soportando en muchos casos, casi todo el peso de la gestión familiar, el cuidado de los mas desprotegidos, menores, personas mayores o dependientes por diversas causas.

Unas labores que desde hace mucho tiempo han sido asumidas en exclusiva Sigue leyendo

OPINIÓN: 80 años después del voto femenino, impidamos cualquier retroceso en igualdad

Artículo de opinión de Rubén Castro, Primer Secretari de la Joventut Socialista de Sant Andreu de la Barca.

Mucha gente, o por desconocimiento histórico, o por olvido, contempla el derecho al sufragio universal como algo tradicional, como algo normal.

Pero hace tan solo 80 años el debate estaba más bien centrado en términos de oportunidad partidista que de justicia, y se pretendía negar una vez más a las mujeres su participación en la vida pública.

Pese a eso, gracias a personas como Clara Campoamor, que a base de argumentar e insistir en la necesidad de escuchar a la mitad de la población, se aprobó la igualdad de voto para hombres y mujeres. Un paso del que le seguirían otros hacía la Sigue leyendo

OPINIÓN: La Elecciones Generales del 20N

Artículo de opinión de Toni Herrero, Secretario de Organización de la JSC Sant Andreu de la Barca

Las elecciones generales del 20-N son de una transcendencia que posiblemente aún hoy no acabamos de ver. La ceremonia de la confusión a la que asistimos desde el estallido de esta crisis mantiene a la opinión pública en un continuo estado de alarma e incertidumbre que no es, ni mucho menos, el estado ideal para ir a votar el futuro gobierno del estado. Nos encontramos ante el ataque más Sigue leyendo

Editorial de l’Alcalde, Enric Llorca, en l’Ajuntament Informa, sobre les retallades en salut, per part de la Generalitat, que afecten a Sant Andreu de la Barca

Diem clarament NO a afectar els pilars de l’estat de benestar. I ho tenim clar, ens mantindrem ferms en la nostra exigència de qualitat de la sanitat i l’educació a Sant Andreu de la Barca.

Fa uns anys, el nostre govern municipal va treballar intensament per aconseguir que especialistes mèdics que visitaven a Martorell vinguessin a visitar a Sant Andreu de la Barca.

La bona sintonia amb el Departament de Salut va propiciar un acord que va permetre als nostres ciutadans i ciutadanes ser visitats al CAP de La Solana Sigue leyendo