Nova Botiga Solidària a Sant Andreu de la Barca

Memoria de Gestió 2015L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posarà en marxa el futur Banc d’Aliments de la ciutat, en format de Botiga solidària. Un espai ubicat que «reuneix les condicions adequades per posar en marxa el servei, disposarà de l’espai necessari per emmagatzemar els aliments i per les tasques de classificació» segons ha explicat l’alcalde Enric Llorca.

La posada en marxa del nou Banc d’Aliments coincidirà amb la renovació del servei de suport a l’alimentació que fa l’Ajuntament de les famílies més afectades per l’actual situació econòmica.

En aquest nou servei  els beneficiaris del servei podran recollir directament els aliments que els corresponguin.

«Fins ara, seguint sempre les directrius de la regidoria de Serveis Socials, es lliurava als beneficiaris un xec per comprar aliments al mercat municipal o a un supermercat de la ciutat; ara aquest sistema el canviem i les famílies necessitades poden venir directament a la Botiga Solidària a recollir els productes», explica Llorca.

L’Ajuntament comprarà a empreses majoristes els productes que posteriorment distribuirà entre els beneficiaris del servei.

«Comprant directament als majoristes podem aconseguir un preu més baix que si els ciutadans van al supermercat i distribuint els aliments directament ens assegurem que els veïns disposin dels aliments adequats per a una correcta alimentació», ha dit Llorca.

El Banc d’Aliments de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va atendre l’any passat un total de 933 persones i va repartir 38.133 quilos d’aliments i productes d’higiene de primera necessitat entre els ciutadans.

Font: Ajuntament.