Carta del primer secretari del PSC de Sant Andreu de la Barca a la militància davant la situació que viu el país

Benvolguts companys i benvolgudes companyes,

El nostre país viu una situació especialment difícil, imprevisible i trista. Davant d’aquest escenari em vull adreçar a vosaltres per transmetre un missatge de tranquil·litat, d’optimisme i de fortalesa.

Els diputats de Junts pel Sí i de la CUP han declarat de manera unilateral, il·legal i antidemocràtica la República catalana.

Des del PSC considerem aquest fet un greu error i una gran irresponsabilitat.

Els socialistes catalans hem estat la Cassandra de la Guerra de Troia, hem advertit i anunciat el desastre que venia i ningú no ens ha volgut escoltar.

Situar les institucions catalanes fora de la legalitat havia de tenir greus conseqüències. Hem treballat per intentar-ho, hem mostrat la nostra voluntat a uns i altres per fer de mediadors, per tractar d’evitar la catàstrofe, que finalment ahir divendres es va consumar.

El resultat ha estat l’autorització del Senat al Govern per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola per restituir la vigència de l’Estatut de Catalunya i de la mateixa carta magna, garantir la seguretat jurídica i recuperar la normalitat de les institucions catalanes i el nostre autogovern, que des del PSC hem defensat i defensarem sempre.

Els socialistes ens congratulem per la ràpida convocatòria d’unes eleccions al Parlament de Catalunya que ens donin l’oportunitat de restablir l’ordre, la convivència i la pau.

En aquest camí us necessitem a tots i cadascú de vosaltres. Ens heu d’ajudar a difondre el missatge del PSC, un partit que confia en el futur d’una Catalunya millor en una Espanya diferent; una Espanya federal, una Espanya capaç de reconèixer plenament el fet diferencial català, el seu caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüe.

Expliquem a tots i a totes la força de les nostres conviccions, el nostre projecte de futur i la nostra capacitat col·lectiva de fer front a les dificultats.

El nostre país ha passat moments difícils i sempre ens n’hem sortit. Estic convençut que, una vegada més, en un moment difícil per a Catalunya els i les socialistes sabrem estar a l’alçada de les circumstàncies.

En aquests moments us demano confiança en el nostre país i en la seva gent, fermesa en la defensa del nostre projecte de país i de societat i la màxima cohesió del nostre partit.

Gràcies pel vostre suport i pel vostre compromís per Catalunya, la democràcia, la igualtat i el socialisme!

 

Juan Pablo Beas Fernández

Primer secretari del PSC de Sant Andreu de la Barca

28 d’octubre de 2017