OPINIÓ: La Festa Major, breu anàlisi

 Artículo de opinión de Rubén Castro, Primer Secretario de la Joventut Socialista de Sant Andreu de la Barca

L’any passat, durant la Festa Major, recordo com diverses persones ens preguntaven per la diversitat en les activitats que es fan per aquesta. Algunes eren crítiques pel tipus d’activitats, altres felicitacions, i en conclusió, idees mes o menys positives sobre el que coordina l’Ajuntament per la Festa de totes i tots.

El nostre Ajuntament, com tots, es la principal entitat de la ciutat, però no es quelcom aïllat, la seva tasca es forma de l’activitat de tota la ciutadania, de les propostes i activitats que es conformen en comú. I escric això perquè penso que a vegades tenim una idea molt confusa, creient que ha de ser l’administració qui produeix les activitats i actes per la gent, sense cap afegit.

La participació ciutadana també es basa en que a l’hora de fer una activitat comptem primer amb les entitats i persones del municipi. La nostra Festa Major es un bon exemple: activitats com la Gimcana Nocturna per a joves tan sols son possibles per les persones que participen: pels que formen part de l’organització voluntàriament, pels tècnics de l’Ajuntament, etc.

I així podem seguir amb exemples d’entitats i altres activitats que es fan durant tot l’any a Sant Andreu de la Barca.

Dit això, cal canviar les coses? Jo crec que cal millorar l’amplària de la nostra Festa, aplegant encara mes a tota la ciutat (entitats, empreses i ciutadania) Es tracta d’un gran esforç, que cal tenir en compte que avui dia ja es fa, però que estic segur que haurem d’impulsar-ho encara més per tal que tothom tingui una forma activa de participar.

Considero, també que es imprescindible les propostes de tothom,a través dels diferents canals que disposa l’Ajuntament, explicant les activitats que ens vinguin al cap… potser tenim una idea interessant i que seria molt positiva per incorporar al programa una altra edició. D’altra banda, la web del PSC de Sant Andreu de la Barca, així com la de la Joventut Socialista, com a entitats polítiques, incorporen espais de participació (la bústia i l’espai d’idees) que us animo a utilitzar per compartir les vostres propostes. No hi ha activitat mes gratificant que aquella que prové de la imaginació i l’esforç de molta gent.

Ja per acabar, crec que es el moment de planificar-nos uns dies divertits amb els concerts, activitats, concursos i tot tipus d’activitats que s’han preparat amb l’esforç de moltes dones i homes, joves i no tan joves, però amb l’única intenció de que totes i tots puguem passar una bona Festa!